كنافة وجلاش من مطبخ بوسى السلام عليكم ورحمة الله وبركاتة كل عام وكل فتوكات المنتدى بخير بمناسبة شهر رمضان الكريم اليوم انا جتلكم بطبق حلويات من مطبخى وحصريا لعيون منتدانا الجميل اولا\\\ صنية الكنافة بالمكسرات المقادير :--- نصف كيلو كنافة خليط من السمن وزيت الذرة مكسرات مشكلة حسب الرغبة ومطحونة ومضاف اليها قليلامن السكر المطحون شربات وهو عبارة عن 2كوب سكر وكوب ماء مضاف اليه نصف ليمونة وبعد نزوله من على النار نضيف باكو فانيليا الطريقة :---------- نقطع الكنافةالى قطع صغيرة وفى صنيه مستديرة مدهونة بقليل من السمن نضع نصف الكنافة ثم نضيف الحشو كالاتى نضع النصف الثانى من الكنافة وبعدها نرشها بالسمن والزيت ونضغط عليها جامد جدا نكون مسخنين الفرن من قبلها ونحط الشبكة على اول رف بعد الصاج بتاع الفرن من غير ما نشيلة وبع ما تحمر من الاسفل نقلبها ونرجعها ليحمر الوجه الثانى وبعد خروجها تسقى بالشربات الباااااااااارد وبعد خمسة دقائق او اقل تقلب مرة اخرى فى طبق التقديم وده شكلها النهائى بالف هنا وشفا ثانيا \\\\\\\ ------ الجلالالالالالاش المقادير :::--- ورقة جلاش خليط من السمن والزيت مقدار مناسب من نفس الحشو السابق شربات الطريقة \\\\\\ يقطع الجلاش الى نصفين او الى ثلاثة اجزاء حسب الرغبه وتفرد كل قطعة ويوضع الحشو بداخلها وتلف اصابع او سامبوسة كما هو الشكل نسقيها بالسمن كما هو موضح ثم توضع فى الفرن فى الرف الوسطانى حتى تحمر من الجهتين وفور خروجها تسقى بالشربات البارد وتوضع فى مصفاه حتى نتخلص من الشربات الزيادة ودى صورتها ودا الطبق لاول واحدة هاتدخل وتقولى رأيها وبالهنا والشفا