السلام عليكم ورحمه الله وبركاته المقادير.. 10 بيضات متوسطه..بدرجة حرارة الغرفه
2 كوب الا ربع سكر بودره منخول ناعم..
2 كوب دقيق
فانليا.. لا يوجد بيكنج بودر في الكيك الاسنفجي ...
الاعتماد الاساسي على الهواء الذي يدخل اثناء خفق البيض.. الطريقة
اول خطوه بفصل البياض عن الصفار..
و بخفق كلا منهما مع نصف كمية السكر..السكر الاول ده شكل الصفار بعد الخفق.. و ده البياض بالسكر و بيسمى المرنج.. بعدين بضيف البياض الي الصفار
و بعدين بضيف الدقيق بخفة شديده على حوالي خمس دفعات
و ده شكل الكيك و تلاحظون مدى هشاشته..
و خفته..و دي احد اهم اسراره و يصب في القالب و يفضل ان يكون قالب جداره عال
ان لم يتواجد فلا توجد اي مشكله ..
فتوضع الكيكه في قالب مناسب..بعد دهنها بالسمن و الدقيق. بدخلها في فرن ساخن و بعدين بهدي عليها النار حوالي 50 دقيقه
و بعدين بطفي الفرن و اتركها بداخله عشان لما تقابل هواء بارد مباشرة
بتهبط فبتركها حوالي 20 دقيقه و بعدين اقبها على منخل سلك.. و بعدين ابدأ في التزيين... استخدمت شرائح خوخ..
كريز اخضر..
فراوله مغطاه بالشيكولاته السائلة..
شرائح تفاح..
كريم شانيه ابيض و بالشيكولاته..
ثلاث اصابع من بسكويت الشيكولاته او جلاسكي فلوتس..
رقائق جلاتين للتلميع ان لم يتوفر لديكم فبالامكان
استخدام جيلي هذا يعطي لمعه للتزين و يحافظ علية متماسك..
بقسم الكيك نصفين و بضيف الكريم شانتيه الابيض.. لم استطيع تصوير مراحل التزيين لاني يدي كانت مشغوله..
فمعذرة..انا غطيتها اولا بالكريمه البيضاء
و بعدين عملت طبقات من الخوخ و التفاخ و الفراوله..