قدّمي الدجاج بالطريقة الصينية مع أرز أبيض أعدّتها لكم: آية خالد النهارده هنقدّم لك طريقة عمل الدجاج على الطريقة الصينية الشهية، وهي بتتميّز بطعمها المسكّر، وممكن تعمليها لأسرتك لو عايزة تعملي حاجة مختلفة ولذيذة.. الدجاج بالخضار على الطريقة الصينية المقادير: ½ كيلو صدور دجاج مخليّة 3 ثمر فلفل رومي (أخضر أو ألوان) 2 ملعقة كبيرة صوص الصويا ½ ملعقة صغيرة قرفة ملعقة صغيرة بهارات 1 ثمرة بصل مفروم ملعقة كبيرة زيت ملعقة كبيرة نشا 1 ثمرة طماطم 3 ثمرة جزر ¼ كوب ماء ملح وفلفل الطريقة: 1- قطّعي الفراخ مكعّبات صغيرة، وحطّيها في طاسة كبيرة مع البصل والزيت، وشوّحيهم لحد لونهم ما يبقى دهبي. 2- ضيفي الجزر والفلفل وقلّبيهم مع الفراخ، وبعد كده ضيفي عليهم الطماطم، وقلّبيهم لمدة دقيقتين، وبعدين ضيفي صوص الصويا، والبهارات والملح والفلفل والبهارات والقرفة. 3- دوبي النشا في ربع كوباية ميه وضيفيه على الخليط وقلّبيهم دقيقتين، وغطّي الطاسة، وسيبيها على نار هادية لحد الصوص ما يبقى سميك شوية واطفيها، وقدّميها مع أرز أبيض، وبالهنا والشفا.. وبكده تكون خلصت وصفتنا النهارده.. استنونا بكره مع وصفة جديدة.. المصدر : جريدة الموجز