الطريقة اغسلي الفخذة ونشفيها اعملي بعض الخروم بالسكينة فى لحم الفخذة ضعي في طبق الملح و الفلفل – و البهارات – و الخل – و اخلطيها جيدا ضعى فى الخروم من خلطة التتبيل وفص ثوم صحيح فى كل خرم وبباقى خلطة التتبيل ندعك بيها الفخدة كلها كويس نضع الزيت او السمن فى صينية كبيرة على النار ونحمر فيها البصل نضع الفخدة فى السمنة ونقلبها كويس فيها لحد ما تحمر من جميع الجهات نتركها على النار ونغطيها مع اضافة الماء كلما احتاجت الى ان تستوى تلت ارباع سوى غطى الصينية بورق الألمنيوم،و ضعيها فى الفرن لحد ما تستوى وقبل ما تخرجيها شيلى الورقة الفويل من عليها وادهنيها بصلصة الطماطم *************************** كبدة بالدقة المقادير * ½كيلو كبدة بتلو. * 1/2 راس ثوم مهروس. * 3 معالق زيت. * عصير ليمون. * معلقة كبيرة بقدونس مفروم. * ملح وفلفل و كمون.
الطريقة - تغسل الكبدة كويس بالماء والخل - وتشطف بالماء وتقطع شرائح رقيقة - ندهن مقلاية بالزيت ونشوح فيها الكبدة كويس على نار عالية لحد ماتستوى ونشيلها من على النار - نخلط كل مقادير الدقة اللى عندنا مع بعضالثوم والبقدونس و عصير الليمون والملح والفلفل والكمون ونضعهم على الكبدة اول ما تنزل من على النارونقلبهم كويس لحد ما الدقة تتخلط كويس بالكبدة ونقدمها ساخنة. **************************************** كبدة الكباب المقادير - 1/2 كيلو كبدة. - 3 معالق سمنة. - 1/2 راس ثوم. - كوب عصير طماطم. - ملح – فلفل – بهارات.
الطريقة - بعد مانغسل الكبدة كويس ونجهزها نقطعها مكعبات. - اقدحى السمنة وحمرى فيها الثوم (بس يكون مقطع حلقات مش مهروس ) لحد ما لونه يصفر - ضعى مكعبات الكبدة على الثوم وتقلبى وتغطى الحلة وتكون النار هادية لحد ما الكبدة تنشف مايتها - اضيفى عليها عليها عصير الطماطم و الملح والفلفل والبهارات - اتركيها على نار هادية لحد ما تتسبك وتبان السمنة . حمرى فيها الكبدة وتقدميها. ***************************************** كبد وكلاوى بالصوص مع الارز الابيض المقادير 1* كيلو كبدة ضانى . * عدد 3 كلاوى. * عدد 2 قلب . * 2فلفل اخضر رومى او حامى. * رأس ثوم مفصصة ومفرومة. * ملح – فلفل – كمون. * ربع كوب زيت. الطريقة - يقطع الكبد والكلاوي والقلوب إلي شرائح رفيعة او مكعبات - ثم تغسل بالماء وتصفي في مصفاة كل واحد لوحدة - ثم يسخن الزيت وتقلب شرائح القلوب والكلاوي كويس لحد ما ينزلوا مايتهم ويشربوها - وبعدين تضاف شرائح الكبدة إلي القلوب والكلاوي وتقلب جيدا ثم يضاف الثوم و الملح و الفلفل و الكمون والفلفل الأخضرثم يقلب كله مع بعض ويترك علي نار هادئة لحد ما يستووا مع اضافة القليل من الماء كلما احتاجوا ويقدم مع طبق من الارز الابيض *********************************** الكبدة بالفلفل و الطماطم المقادير * نص كيلو كبدة . * ملح _فلفل _فلفلة رومى كبيرة _بصلة كبيرة . * طماطماية كبيرة . * معلقة زيت او سمن _ معلقة صغيرة خل .فصين ثوم. الطريقة * نقطع الكبدة قطع صغيرة و كذلك الفلفل و البصل و الطماطم . * نضع السمن فى حلة و نشوح فيها البصل و الفلفل و فصين الثوم لحد ما يصفروا * ثم نضع الطماطم و الخل و نقلب ثم نضع الكبدة و نقلب نقلب لحد ما تاخد لون محمر * اضع ربع كوب فى ربع كوب ماء لحد ماتستوى و يكون فيها صوص بنى. ******************************* الكبدة بالردة المقادير * كيلو كبدة شرائح . * رأس توم مفرومة ناعم جدا . * ملح -فلفل - نصف ملعقة صغيرة كمون - 2 ملعقة كبيرة كزبرة ناعمة . * 2 كوب ردة ناعمة + نص كوب دقيق – ( تخلطيهم مع بعض ). * زيت للقلى. الطريقة - تبلى الكبدة و ضعى عليها و الملح و الفلفل و التوم و الكزبرة و الكمون و قلبيهم كويس وحطيها فى الثلاجة تقريبا ساعتين علشان تشرب من كل التتبيلة كويس - طلعيها من الثلاجة و سخنى الزيت - نضع شريحة شريحة فى خليط الردة بالدقيق و اضغطى عليها با يدك كويس من الناحيتين - و ضعيها فى الزيت لحد ما تحمر من الناحيتين بس خلى بالك الكبدة اساسا بتستوى بسرعة يعنى ما تسيبيه على النار كثير ****************************** الفتة : المقادير ارز ابيض مستوى . عيش بلدى محمص . لحمة مسلوقة بالشوربة . صلصة طمامم بالخل و الثوم . الطريقه طريقة سلق اللحمة ( ضانى او بتلو او كندوز صغير او رقبة ) نضع الماء على النار و فية بصلة كبيرة مقطعة نصين و وورقتين لاورو و ملح وقلفل الى ان تغلى اضع اللحمة و اشيل طبعا الريم كل ما يطلع و ارمية الى ان تستوى 3/4 سوى اروح بالكبشة اشيلها من الشوربة و اصفى الشوربة بالمصفاة اجيب حلة تانية نظيفة و اضع فيها ملعقة كبيرة سمن و لما تقدح ارمى فيها فصين مستكة و فصين حبهان حتلاقى ريحتهم طلعن تروحى حطة على طول اللحمة كلها ثقليبة فى السمنة و تلروحى منزلة عليها الشوربة حتعمل تششششش و حتشمى بقى ريحة الشوربة الجميلة حتستوى اللحمة اطفى النار طريقة عمل الصلصة بالخل و الثوم : اضع على النار 2ملعقة سمن و عليهم راس ثوم مفرى لحد ما يصفر بس الثوم اروح حطة علية 1/2 كوب خل حتى يغلى ثم اضع صلصة طماطم وملح وفلفل و بهارات و قليل من الماء ؤ اتركها حتى تتسبك حوالى 10 دقائق طريقة تركيب طبق الفتة 1_ اقطع العيش قطع متوسطة فى الطبق او الصينية و ارشرشة بالشوربة لحد ما كلة يشرب شوربة 2_ اضع الارز على العيش و افردة كويس و اضع كبشة شوربة 3_ ثم اضع بالكبشة صلصة الطماطم علىوش الارز كلة بس مش قليلة 4_ ثم ارصص قطع اللحم الهوبر على و ش طبق الفتة و حيطلع منظرة و ريحتة تفتح النفس *************************** لحم الضأن مع الفلفل المقادير 12 كيلو فاصولياء ا-2 فلفل رومي احمر بصلتان 2 كيلو لحم (شرائح رفيعة) -بقدونس -4 مك زيت -4 فصوص ثوم -14 ك صلصة الصويا -13 ك مرقة الدجاج-ملح الطريقة تقطع الفاصوليا بالورب، تقطع الفلفل والبصل ويفرم البقدونس يوضع اللحم ويحرك لمدة 3 دقائق ثم ترفع عن النار،يهرس الثوم ويوضع في المقلاة السابقة ثم البصل والفلفل والفاصوليا وتقلى لمدة 4 دقائق تضاف الصويا والمرقة ثم اللحمة وتقلب لمدة 5دقائق ،يضاف البقدونس و الملح وكل عام وانتم بخير