صينية كرات البطاطس المهروسة باللحم المفروم‎

الناقل : SunSet | الكاتب الأصلى : الصمت عنواني | المصدر : www.alqaly.com

صينية كرات البطاطس المهروسة باللحم المفروم‎
 
بسم الله الرحمن الرحيم


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة





المقادير

نص كيلو لحم مفروم
بصلة مفرومة
صلصة بيتزا أو معجون طماطم
بهارات - ملح
بطاطس مسلوق (الكمية حسب الرغبة) + شويه حليب
بقدونس مفروم
3 أكواب حليب
3 ملاعق كبيرة دقيق
جبن موزاريلا او رومى




الطريقة


- نعمل اللحم المفروم بتحمير البصل ثم اضافة اللحم المفروم والبهارات مع تفتيته حتى ينضج وينشف.. يضاف الملح.
- نضيف قليلا من الصلصة الى اللحم، حتى يصبح لونه محمر.. (بس نغير لونه بدون اى سوائل فيه)
- نهرس البطاطس البطاطس مع الحليب والملح والبقدونس ونشكله كرات، عددها يكفي لتغطية الصينية.
- نعمل الباشاميل
الدقيق يحمر فى السمن و يصفر لونه بسيط و نضيف اللبن فيه مع التحريك المستمر ثم وضعه على النار وتحريكه حتى يغلظ لازم سميكه و متنسوش الملح و الفلف الابيض
- في صينية نضع اللحم المفروم ثم نصب الباشاميل فوقه، ثم نصف البطاطس فوق الباشاميل.
- نرش الجبن ثم ندخلها في الفرن..



اللحم المفروم بصلصه البيتزا


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة



نضع طبقه البشاميل


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة



كوري البطاطس و رصيها فوق البشاميل


نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة



و رشي فوقها الجبن الرومى او الموتزاريلا



نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة



وهذا الشكل النهائى



نقرتين لعرض الصورة في صفحة مستقلة



وبالهنا والشفا