يقدم لكم مطبخ حلوة مقبلات خفيفة من الشاورما وهي شاورما الدجاج بالزيتون ،فتة شاورما الفراخ ،شاورما بشرائح الفيليه على الطريقة التركية شاورما الدجاج بالزيتون المقادير: * دجّاج مقطع قطع صغيره * خبز تورتيلا * زيتون أخضر منزوع النوى * بهارات * بصلة مفرومة * كأس زيت زيتون * زعتر * فلفل أحمر * ثوم مهروس الطريقة: * تسلقين الدجاج حتى النضج، وتضعين عليه بهارات ،بصل مفروم ، فلفل أحمر ، ثوم مهروس ،زعتر . * ندهن الخبز بـخليط الزيت زيتون و الزعتر * تحشى بـالدجّاج ثم تُلف و تدهن بـالزيت زيتون والزعتر * تغلف كل حبه بـقصدير وتحمر قليلاً بـالفرن،يفتح القصدير وتقدم ساخنة. * يفضل البعض تناول الشاورما مع المياه الغازية وننصح بتناولها مع اللبن الرائب، لصحة أوفر ولذة أكثر فتة شاورما الفراخ المقادير : * 3/1 كيلو فراخ فيليه علشان * كوب زبادى * 1/4 كوب خل * عصير 4 ليمونات * 3 فصوص ثوم مفرومين * 3/2 كوب زيت * 1 حبة فلفل رومى شرائح * 1 حبة بندورة كبيرة مقطعة مكعبات * ملح وفلفل * أرز مفلفل * عيش مقطع مكعبات * لوز وبندق مسلوقين ومقشرين * قليل من المرقة مقادير الصوص : * ملعقة كبيرة مايونيز * ملعقه كبيرة طحينة * ليمونه * ملعقة كبيرة خل * ملح وفلفل طريقة التحضير: * تقطع الفراخ إلى شرائح رفيعة * ثم نخلط مقادير النقع مع بعض "الزبادى والليمون والخل والملح والفلفل والزيت " * ونقلب الفراخ فيهم كويس ونغطيهم ونسيبهم على قد مانقدر * ثم نطلعهم وعلى نار عاليه نقلب الفراخ لحد ماتنشف كل السوائل اللى فيها نروح ضايفين فلفل رومى شرائح وبندورة جامده مكعبات ونقلب جيداً * وندبل الخضار كويس بعدين نضيف ملعقة خل كبيرة ونطفى النار ونقلب ونغطى دلوقتى نحمر العيش * ونحمر المكسرات جيداً * نجهز الصوص ونخلط المايونيز والطحينة * نضيف الخل والليمون والملح والفلفل ونضيف ماء حتى يصبح القوام لا سميك ولا خفيف * نضع العيش فى الطبق ونسقيه بالمرق ونرش قليل من الصوص ونغطيه ونتركه يتشرب قليلا * نضيف الأرز ونضيف الشاورما ونضيف الصوص والمكسرات وصحتين. شاورما بشرائح الفيليه على الطريقة التركية المقادير: * كيلو شرائح فيليه كندوز. * 2 معلقة بهارات. * ملح / فلفل. * نص كوب خل. * شرائح من اللية الضاني . * بصل مقطع مكعبات. طريقة التحضير: * نضع شرائح اللحمة في حلة "بايريكس" ونتبلها بالملح والفلفل والبهارات ونحط عليهم البصل. * نحط عليها شرائح اللية حتى تعطي رائحة وطعم مميز ثم داخل الفرن. * بعد ما تخرج من الفرن نتخلص اللية من عليها. * نحضر طاسة ونضع فيها زيت ونضع عليها الشاورمة التي خرجت من الفرن ونقلبهم مع بعض، وبعد ذلك نحضر عيش شامي كبير وندهنه سلطة طحينة ونحشيه بالشاورمة ونقفل رغيف العيش جيداً. * ثم نضع طاسة وندهنها زبدة ونحطها على النار ونضع الرغيف في الطاسة لغاية ظهره ما يحمر وبعد ذلك نقلبه على الوجه حتى يحمر. * وأخيراً نضع طبق التقديم ونقطع الرغيف نصفين ونزينه بالبقدونس والبندورة وصحتين.