البسبوسة
الناقل :
heba
| المصدر :
food.fatakat.com
الكمية تكفي:
8 أشخاص
وقت التحضير:
20 دقيقة
وقت الطهي:
30 دقيقة
المقادير:
البسبوسه
50 شراب ثقيل يعادل 3 معالق كبيره او ربع كوب كبير
500 جم دقيق سمولينا اوسميد ويعادل نصف كيلو
0
سكر ويعادل كوب ونصف
50 جم جوز هند ويعادل 3 معالق كبيره او ربع كوب
8 جم بيكنج بودر ويعادل نصف باكت
150 جم سكر ويعادل نصف كوب كبير
150 جم ماء ويعادل ثلاثه نصف كوب كبير
بندق محمص نصف تحميصه
نصف كوب سمن كبير
لعمل الشراب
2 كوب سكر
2 كوب ماء
عصير ليمونه
التحضير:
البسبوسه
نضع المكونات الجافه فوق بعضها ونقلبها جيدا
نذيب السكر فى الماء ثم نضيف الشراب الثقيل ونقلب جيدا
الى ان يمنتزجوا جيدا
نصب المكونات السائله فوق الجافه ونقلب بخفه
نحضر صينيه مدهونه ونضع فيها ورق ذبده وندهنها بالطحينه
نصب فوقها الخليط ونساويه بيدينا
نرش البندق المجروش فوق الوجه ونضغط عليه ليلتصق بالبسبوسه
الطبخ:
البسبوسه
ندخلها الفرن على درجه حراره 180 لمده نصف ساعه
بعد ماتحمر نخرجها من الفرن ونسقيها بالشراب الخفيف الساخن
نزينها حسب الذوق العام ممكن بالقشطه وفوقها قطع من الفراوله
ملاحظات:
البسبوسه لازم تشرب الشراب والا سوف تكون غير ناجحه
لالالالالالالالالالالالالالالالالالالالالازم يسخن الفرن قبل ما توضع
البسبوسه ب نصف ساعه
نضع صينيه البسبوسه فى الثلاجه ثلاثه ارباع ساعه قبل دخولها الفرن