بتـــــاريخ : 5/22/2011 2:06:27 PM
الفــــــــئة
  • الأســـــــــــرة
  • التعليقات المشاهدات التقييمات
    0 1363 0


    ماربل كيك

    الناقل : loaa | العمر :37

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ ماربل كيك الذرة

     

     
    المقادير :
    2 كوب من الطحين (بمقياس كوب الماء)
    1 كوب من السكر
    1 كوب من الزبده الذائب (أو كوب من الزيت، أو نصف كوب من الزيت ونصف كوب من الزبده) زي ماتحبو بس انا باعملها بزيت بس بتبقي اخف 
    من 1/2 كوب إلى 3/4 كوب من الحليب السائل
    ربع ملعقة صغيرة من الملح 
    2 ملعقة صغيرة من الفانيليا
    4 او 5 بيضات علي حسب الحجم
    2 ملعقة كبيرة من طحين الذرة -او دقيق ارز
    2 ملعقه كبيرة نشا
    3 ملاعق صغيرة من البيكنج بودر
    3 ملاعق كبيرة من الكاكاو
    2 ملعقة كبيرة من مربى المشمش
     
    طريقة التحضير 
    انخلي المكونات الجافة مع بعض واتركيهم
    افرقي البياض عن الصفار واحسن طريقة انك تفصليه اول ماتطلعيه من الثلاجه بيكون اسهل 
    اخفقي بياض البيض جيداً مع رشة ملح وقليل من السكر ثم يترك جانبا وخلي بالك ان الميكسر يكون نظيف عشان تعمليه بسرعه ويبقي كويس
    اخفقي صفار البيض جيداً مع باقي كميّة السكر والفانيليا
    تضاف الزبده إلى خليط الصفار تدريجياً ثم يضاف إليه المربى دون التوقف عن الخفق وبعدها الحليب
    يضاف الطحين مع البيكنغ بودرولو تنخليه وانتي بتحطيه يبقي كويس خالص
    ثمّ نضيف بياض البيض المخفوق وده بقي مانستخدمش فيه الميكسر عشان مايهبطش والهوا يخرج منه هنقلب من تحت لفوق لحد مالكمية تخلص وتحسي ان العجينه اتخلطت كويس
    يُؤخذ قسم من العجينة ويضاف اليها الكاكاو
    ونبدأ في سكب العجين في قالب مدهون ومرشوش طحين كالتالي:
    نضع كمية من العجين الابيض ثم الذي بالشوكولا ثمّ الأبيض ثمّ الشوكولا وهكذا... 
    ناخذ شوكة ونحاول تشكيل العجينة على شكل رخام
    يخبز على درجه عالية لمده 5 دقائق ثم هدي ويه يعني علي 180 بتاع 35 دقيقه او لحد ماتستوي
    وممكن تقدميها ساده او تحطي عليها كريمة وبجد بتبقي تحفة وبالهنا والشفا

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ ماربل كيك الذرة

    تعليقات الزوار ()