بتـــــاريخ : 6/7/2011 3:08:43 AM
الفــــــــئة
  • الأســـــــــــرة
  • التعليقات المشاهدات التقييمات
    0 1391 0


    كنافه بالقشطه

    الناقل : فراولة الزملكاوية | العمر :37 | الكاتب الأصلى : موقع بيتك | المصدر : www.baitek.net

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ كنافه القشطه سكر

    المقادير
    1/2 كيلو كنافه

    كوب سمن سايحه

    للقشطه:

    2 كوب حليب

    5 ملاعق كبيره دقيق

    كوب قشطه

    للقطر:

    1/2 1 كوب سكر

    3/4 كوب ماء

    عصير ليمونه

    فانيليا

     

    الطريقة

    تحضير القطر:

    نخلط مكونات القطر كلها في اناء ماعدا الليمون و الفانيليا

    نضع الاناء علي النار الهادئه و نتركه حوالي 10 دقائق

    نضيف الليمون و نتركه يغلي قليلا ثم نضيف الفانيليا و نبعد القدر عن النار

    و نتركه ليبرد تماما

    تحضير القشطه:

    ندوب الدقيق في الحليب علي البارد

    ثم نرفعهم في اناء علي النار حتي يسمك الخليط هكذا

    نبعد القدر عن النار و نضيف القشطه و نقلب جيدا
    حتي يتجانس الخليط تماما

    و تصبح القشطه جاهزه

    تحضير الكنافه:

    - تفتت الكنافه و تفرك جيدا بالسمن السايح

    - ندهن صينيه بالسمن

    - نضع نصف مقدار الكنافه

    - نضغط علي الكنافه الموجوده في الصينيه جيدا جدا باستخدام صينيه اخري اصغر منها

    - نرش مقدار من السمن السايح

    - نغطي الكنافه بطبقه القشطه (مع الابتعاد عن الاطراف)

    - نضيف النصف الآخر من الكنافه المفروكه بالسمن و نضغط عليها مرة اخري

    - نرش مقدار جيد من السمن السايح

    طريقه الخبز:

    ممكن تخبزيها في الفرن عادي و تحمري الوجه

    لكن انا افضل اني اخبزها علي سطح البوتاجاز لأن طعمها بيبقي الذ بكتيييييييييير

    يعني تحطيها علي البوتاجاز و لما تلاقيها اتحمرت من تحت تقلبيها في صينيه تانيه

    و اول ما تستوي و تكون ساخنه جدا ترشي عليها القطر البارد

    و لازم تسيبيها تبرد خالص قبل التقطيع علشان ما تتفتتش منك

    و بالهنا و الشفا

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ كنافه القشطه سكر

    تعليقات الزوار ()