اللغة
المساعدة
شاركنا
عن منقول
تسجيل
دخول
بتـــــاريخ :
8/17/2008 2:35:54 AM
الفــــــــئة
الأســـــــــــرة
التعليقات
المشاهدات
التقييمات
0
1666
0
طباعة
أخبر صديق
موضوعات متعلقة
بان كيك ياباني
سلطة البنجر او الشمندر
حلى الكريمة
خبز البريوش 2011- طريقة عمل خبز البريوش - البريوش 2012
سلطة الخضار المقلية بالزبادي
مجدرة عدس
طريقة عمل شاورما فراخ
مختارات من نفس الفئة
بالفيديو فنون عمل القهوة
بيوتي فيرجن غشاء البكارة الصناعي
ملف كامل للعنايه بالشعر من الألف الى الياء
الفطير المشلتت
الناقل :
heba
| العمر :43 | المصدر :
food.fatakat.com
كلمات مفتاحية :
طبخ
 
معجنات
 
فطائر
وقت الطهي:
50 دقيقة
المقادير:
كيلو دقيق
500 جرام زبده
550 جرام ماء
ملعقة ملح صغيره
الطبخ:
نضع الماء فى وعاء العجن ، ثم نضيف الدقيق +الملح بالتدريج وتعجن العجينه جيدا(لمدة 10 دقائق)وتترك لتهدأ لمدة 15دقيقه
تقسم العجينه نصفين وتكور ،وتفرد كل واحده منها على حده بالنشابه ويوضع عليها كميه معقوله من الزبده(يعنى تقسمى الزبده على اتنين،علشان الفطيرتين، يعنى كل فطيره ليها ربع كيلو زبده ،يوضعوا على الفطيره على مرحلتين)
قومى ببرم العجينه حتى تأخذ شكل اسطوانى ثم لفيها بشكل حلزونى
توضع الكميه المتبقيه من الزبده على العجينه وتترك لترتاح مدة ساعتين
يسخن الفرن على درجة 180
تفرد العجينه فى الصينيه بالحجم الذى تريديه للفطيره
توضع بالفرن على الرف المتوسط لمدة 30 دقيقه
ثم تحمر من شوايه الفرن لمدة 15 دقيقه حتى تبدأ ترتفع ويحمر وجهها
ملاحظات:
كلما تكرر فرد العجينه كلما اصبحت اجمل مع ترييحها بين كل فرد (تفرد باليد او بالنشابه)
تكفى الكميه لعمل فطيرتين
يقدم الفطير مع الجبن الفلاحى (اسطامبولى) ،ومع العسل النحل ومع (المش المصرى)
ويفضلها الاطفال باسكر البودره
كلمات مفتاحية :
طبخ
 
معجنات
 
فطائر
للأعلى
طباعة الموضوع
اضف للمفضلة
شارك
تعليقات الزوار (
)