بتـــــاريخ : 8/20/2008 11:10:34 AM
الفــــــــئة
  • الأســـــــــــرة
  • التعليقات المشاهدات التقييمات
    0 1121 0


    شوكليت فاتش

    الناقل : heba | العمر :43 | المصدر : food.fatakat.com

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ حلويات تورتة اساسيات تورتة

    وصفة و طريقة عمل شوكليت فاتش في مطبخ فتكات

     

    الكمية تكفي:
      8 أشخاص
     
     
    وقت التحضير: 60 دقيقة
    وقت الطهي: 60 دقيقة
    المقادير: مقادير فريش كيك



    300 جم سكر
    125 جم ماء دافىء
    125 زيت
    600 جم دقيق
    1 باكت بيكنج بودر
    نصف معلقه ص بيكنج بودر

    نصف معلقه صغيره فانليا
    6 بيض

    150 جم كاكاو





    مقادير صوص الشيكوليت



    300جم سكر
    100جم فريش كريم
    200جم لوز محمص


    التحضير: تحضير الفريش كيك



    نضع البيض بالعجان ونشغله ونضيف له الملح والفانيليا
    مع الضرب المستمر

    ننضع الماء والزيت على النار وبعد مايغلو نضيفهم للبيض بهدوء بمعنى ننزل بهم على البيض مثل السرسوب اوالخيط
    مع الضرب المستمر
    نضيف البكنج بودر والدقيق والكاكاو ونقلبهم
    نفصل العجان ونضع الخليط السابق بالعجان
    ونقلب بهدوء الي ان يتجانس الخليط
    نحضر صينيه مدهونه ومرشوشه بالدقيق ونصب فيها الخليط
    وندخلها الفرن علي درجه حراره 200 لمده نصف ساعه
    الطبخ: طريقه عمل صوص شوكولا


    300 جم سكر علي النار لعمل كراميل لونه ذهبي
    نطفيء الكراميل بالفريش كريم

    ثم نضع 200 جم شكولاته مقطعه دارك
    نقلب الصوص جيدا ثم نضع اللوز المحمص ونقلب جيدا
    بعد ان تذوب الشكولا نطفيء عليه النار
    نصبه فوق الفريش كيك وهو ساخن
    ثم ندخل الشكوليت فاتش الثلاجه


    وبالهنا والشفا

     

     

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ حلويات تورتة اساسيات تورتة

    تعليقات الزوار ()