بتـــــاريخ : 8/23/2008 6:04:57 PM
الفــــــــئة
  • الأســـــــــــرة
  • التعليقات المشاهدات التقييمات
    0 1591 0


    سلطة بابا غنوج

    الناقل : heba | العمر :43 | المصدر : food.fatakat.com

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ سلطة

    وصفة و طريقة عمل سلطة بابا غنوج في مطبخ فتكات

     

    الكمية تكفي: 5 أشخاص
    وقت التحضير: 15 دقيقة
    وقت الطهي: 10 دقائق
    المقادير: 1.ثمرتان من الباذنجان
    2.كوب زبادى
    3.نص ثمرة ثوم
    4.زيت ذرة
    5.ملح/فلفل اسود/ليمون
    التحضير: يغسل الباذنجان
    الطبخ: يوضع الباذنجان على النار للشوى .
    بعد التاكد من تمام نضج الباذنجان يقشر .
    يوضع الباذنجان المفشر مع كوب الزبادى والثوم المقشر والملح والفلفل الاسود والزيت وعصير اليمون ويخلط جيدا ليصبح اقرب ما يكون للقوام الكريمى (ناعم).
    ملاحظات: يجد تخريم الباذنجان قبل الشواء بالشوكة.
    سلطة البابا غنوج دة ميزيتها خفيفة جدا وطعمها جديد.
    يمكن تجميل السلطة بالحمص السلوق
    ***اهم حاجة بقى يا جماعة عايزة اعرف اية هى سلطة البابا غنوج الاصلية فى مصر عشان انا وفتكات كنا بتناقش السلطة بتاعتى ولا بتعتها هى الاصلى .
    ياريت كل واحدة من سيدات فتكات تقول رايها بس بعد متجرب الاتنين.

    كلمات مفتاحية  :
    طبخ سلطة

    تعليقات الزوار ()