بتـــــاريخ : 8/2/2012 12:01:38 AM
الفــــــــئة
  • الأســـــــــــرة
  • التعليقات المشاهدات التقييمات
    0 1423 0


    تشيز كيك بالشيكولاته للرشيقات فقط

    الناقل : فراولة الزملكاوية | العمر :37 | الكاتب الأصلى : attached heart | المصدر : www.sabayacafe.com

    كلمات مفتاحية  :

     

    

    تشيز كيك بالشيكولاته للرشيقات فقط



    المقادير:
    2 كوب شوفان
    عسل اسود(يمكن استبداله بسكر بنى)
    4 ملعقه كبيره حليب خالي الدسم
    كاكاو خام
    باكو جيلاتين بدون نكهه
    علبة لبنه منزوعة الدسم
    4 ملعقه كبيره جبن كاسات قليل الدسم
    فانيلا سائله
    قرفه
    بندق محمص للتزيين



    الطريقه:

    1. القاعده:
    يحمص الشوفان فى مقلاه جافه حتى يصبح ذهبى اللون و يخلط مع العسل الاسود مع الحليب بعدين يفرد فى قاع صينية التشيز كيك و تدخل الفرن 15 دقيقه(راقبيها حتى لا يتحرق العسل)
    2. الطبقه الأولى :
    · ذوبى الجيلاتين فى 12 كوب ماء مغلى و اتركيه يبرد
    · اضربى اللبنه بالمضرب مع العسل عشان تعلى قليلا و بعدين ضيفى الجبن الفانيلا و القرقه و ضيفى الجيلاتين مع الضرب جيدا
    · افصلى ثلثين الخليط و ضيفي الكاكاو و ملعقه كبيره عسل اسود
    · صبى خليط الكاكاو فى الصينيه و اتركيها فى الثلاجه حتى تتماسك
    3. الطبقه الثانيه:
    أضيفى ثلث الخليط المتبقى فوق الطبقه الأولى و اتركيها فى الثلاجه يوم كامل

    تزين بالبندق المحمص و القرفه المطحونه

    كلمات مفتاحية  :

    تعليقات الزوار ()